bezár

Cookie irányelvek

Az EU 2009/136/CE rendelete és a vonatkozó jogszabályok értelmében tájékoztatjuk Önt, hogy ez a weboldal kizárólag saját cookie-kat használ.

Mik azok a cookie-k?

A cookie (vagy süti) olyan kisméretű szövegfájl, amely az Ön számítógépén tárolódik, amikor meglátogat egy weboldalt. Olyan adatokat tárol, amiket akkor küld el a weboldalnak, amikor Ön azon belül navigál, illetve amint a legközelebbi alkalommal újra felkeresi azt. Néhány cookie elengedhetetlen a weboldal bizonyos funkcióinak működéséhez, mint például a kosár vagy a bejelentkezés. Más cookie-k arra valók, hogy böngészési információkat tároljon, amelyek segítségével elemezni lehet a weboldal használatát, ehhez igazítva később bizonyos megjelenítendő tartalmakat.

Milyen módon előzhetem meg azt, hogy a cookie-k eltárolódjanak a számítógépemen?

Minden egyes böngészőben (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari) egyenként kell beállítani a cookie (süti) preferenciákat. Rendszerint több lehetőség is rendelkezésére áll a cookie-k kezelésére: némelyek elfogadása; az összes elutasítása; bizonyos, már korábban tárolt cookie-k törlése; bizonyos weboldalak letiltása arról, hogy adatokat gyűjtsön az Ön számítógépén található cookie-k segítségével vagy harmadik féltől származó cookie-k blokkolása (harmadik féltől származó cookie: egy bizonyos weboldal van nyitva a böngészőben, viszont egy másik weboldal tárolja el a cookie-jait az Ön számítógépén).

Milyen cookie-kat tárolunk ezen a weboldalon?

Ez a weboldal kizárólag ilyen cookie-kat tárol:

1. Technikai Cookie-k - ezek elengedhetetlenek a weboldal futtatásához.
2. Funkcionális Cookie-k - ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a felhasználóink elérhessék az általuk igényelt szolgáltatásainkat.

Rendben
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ. Ezek némelyike a weboldal egyes részeinek megfelelő működéséhez elengedhetetlenül szükségesek. A "Rendben" gombra kattintással Ön elismeri, hogy elolvasta és elfogadta a "Cookie irányelvekben" leírtakat és a webhely által használt sütiket.
A kávé

 

A kíváló minőségű kávé legfőbb kritériuma a frissesség, cégünk soha nem szállít 1 hónapnál régebbi pörkölést az üzletekbe.

 

A kávépörkölés a feldolgozás folyamatának felellőségteljes szakasza. A pörkölés során a kávészemek nedvességtartalmának nagy részét elveszítik és a  magas hő hatására színük megsötétedik. A folyamat során a kávéban különböző savak, olajok, fehérjék, vitaminok, cukrok, keményítő és koffein alakul át.

A Caffe Brando pörkölöüzemében teljesen automatizált technológiai folyamat során pörköljük a kávét. A több égőfejes fűtőrendszernek köszönhetően a  pörkölőgép egyedileg tudja szabályozni a kávéban levő fehérjék kicsapódását ill. a cukrok karamellizáltságát.

 

A KÁVÉ egy  szubjektív megítélésű termék.

Mint minden szubjektív megítésésű terméknél itt is a legnehezebb feladat, hogy legközelebb ugyanott, ugyanazzal a felszereléssel, ugyanaz a személy ugyanazt a minőséget tudja a vendég elé tenni. Ez korántsem olyan egyszerű, mint ahogy az tűnik.

Pont ezért kell nagyon odafigyelni arra a 4 változóra ami érzékenyen befolyásolja a kávé minőségét:

  1. kávéfőző
  2. kávédaráló
  3. kávé
  4. kéz, ami elkészíti a kávét;

A Caffe Brando Kft. folyamatosan képzi az érdeklődő vendéglátósokat, mind elméleti mind gyakorlati barista oktatást is szervez a cégnél. Ezeknek a képzéseknek köszönhetően már érződik bizonyos vendéglátóhelyeken az az odafigyelés , ami elvárható a vendéglátó szakmától a témában.

 


 

 

 

10 TÉVHIT A KÁVÉRÓL

 

  1. A kávé túl sok vizet von el a szervezetből.

Ez csak (dajka)mese: a táplálkozástudomány állítása szerint még a forrázott kávé is hozzájárul a szervezet folyadékellátásához.

 

    2. Minél tovább fő a kávé, annál finomabb.

Nem igaz, ugyanis az aromaanyagok nagy része viszonylag hamar kioldódik a kávéból. Ez a lágyabb és az erősebb kávékeverékekre is igaz. Csak a kesernyés anyagok ( többnyire az erősebb fajtáknál nélkülözhetetlen csersav) kioldódásához  kell valamivel több idő.

 

    3. A kávét nem szabad a hűtőben tárolni

Tévedés: a kávé aromatartalma a hideg ellen immunis. A szemes kávét azonban száraz és hűvös helyen, szellőző csomagolásban kell védeni a nedvességtől és egyéb idegen hatásoktól.

 

    4.Csak az ásványvíz  jó a kávéfőzéshez

Nem igaz, de az a tapasztalat, hogy a magas ásványi-anyag tartalmú vízzel főzött kávé finomítja a kávé kesernyés ízvilágát.

 

    5. Az őrölt kávét megsózva, a kávé nem lesz keserű

Tévedés, a kávé sótartalma elrontja a kávé ízét;

 

   6. A jó eszpresszó kávé arabica szemekből van

Tévedés, mert nagyon sok első osztályú robusta fajta kávé van jelen a piacon pl. az indiai „mosott plantation AB”, vagy akár az Uganda 16-18 as vagy Brazil robusta fajták.

 

   7.UHT tejjel a tejhab optimálisabb

Tévedés, akkor inkább friss tej használata ajánlott. A tejhab minősége inkább a tej proteintartalmától és a tej hőmérsékletétől függ. Leginkább a friss tej ajánlott a tejhab készítéshez.

 

   8. Az eszpresszó magasabb koffeintartalommal bír, mint a hosszú kávé

Tévedés: egy csésze hosszú kávé kb. 100-150 milligramm koffeint tartalmaz, míg egy espresszó kávé kb. 50 milligramot.

 

   9. A jó eszpresszó Olaszországból származik.

Tévedés. Talán egyszer egy pillanatig így volt, de már régóta nagyon sok top kategóriás kávé van európa szerte és a nagyvilágban egyaránt.

 

   10.  Minél nagyobb a kávéfőzőgép nyomása, annál jobb a kávé minősége

Tévedés. A 10 Bar víz nyomásnál nagyobb lefőzés azt jelenti, hogy a kávéörleményen túl gyorsan fő le a kávé, tehát az aroma nem tud kioldódni.

 

 

 

GONDOLATOK A KÁVÉRÓL

 

 

„Kávé nélkül a politika lényege veszik el”

„A reggeli kávém nélkül csak egy darab
szárított kecskehúsnak érzem magam

„Amikor kávét iszunk, az ötletek egyszerűen bemasíroznak a fejünkbe

„Általában 60 szem már elég 1 csésze kávéhoz

„A kávé olyan finom, hogy kár lenne, ha csak a hitetlenek fogyasztanák”